Bramborová gulášová polévka (franfurtská)
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 219 KJ
- sacharidy
- 8 g
- tuky
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 72 mg
- vápník
- 23 mg
- fosfor
- 14 mg
- hořčík
- 10 mg
- zinek
- 5 mg
- sodík
- 5 mg
- cholesterol
- 1 mg
Ingredience
- 2 brambory
- 2 párky
- 1 cibule
- 1 lžička sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 l vody
- sůl
- kmín
- lžička sladké mleté papriky
Postup:
- Zvlášť si v části vody uvaříme brambory nakrájené na malé kostky spolu s kmínem a solí. Vody dáme jen tolik, aby byly brambory pod hladinou, ušetříme tím čas vaření.
- Ve druhém kastrolku si na sádle osmažíme cibulku nadrobno nakrájenou, přidáme párky pokrájené na kolečka a papriku. Zaprášíme moukou a ihned podlijeme vodou. Vznikne tak jakási kašička podobná jíšce. Zředíme ji vodou z brambor a opatrně tam přesypeme i brambory. Ještě krátce povaříme, cca 5 minut.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Treska s květákovým pyré a hráškem
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Sacher dort
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.