Jablkový kompot
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 601 KJ
- sacharidy
- 33 g
- cukry
- 26 g
- vláknina
- 6 g
- draslík
- 783 mg
- hořčík
- 105 mg
- fosfor
- 80 mg
- vápník
- 24 mg
- mangan
- 24 mg
- sodík
- 16 mg
- železo
- 16 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 4 jablka
- 2 lžíce cukr krystal
- 2 hřebíčky
- 1 celá skořice
- šťáva z půlky citronu
- 0,5 l vody
Postup:
- Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Komu nevadí, může je nechat se slupkou.
- Do kastrolku naskládáme kousky jablek, pocukrujeme, okořeníme hřebíčkem, skořicí, citronem a zalijeme vodou. Kyselá jablka budou potřebovat pravděpodobně více cukru.
- Dusíme pod pokličkou do měkka, což trvá přibližně 5 minut.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hrachová polévka s uzeným masem
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Buchtičky s krémem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.