Zeleninové řízky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 687 KJ
- sacharidy
- 12 g
- tuky
- 9 g
- bílkovina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 106 mg
- draslík
- 99 mg
- cholesterol
- 84 mg
- vápník
- 57 mg
- sodík
- 41 mg
- hořčík
- 15 mg
Ingredience
- 500 g čerstvé zeleniny (může být i mražená polévková zelenina)
- 2 vejce
- 30 g másla
- 30 g hladké mouky
- 125 ml mléka
- Sůl
- Trochu strouhanky
- Trochu tuku (na smažení)
Postup:
- Z másla a mouky uděláme jíšku
- Zalejeme mlékem a uvaříme hustou kaši
- Čerstvou zeleninu nejrůznějších druhů(květák,kapustu,celer,mrkev)povaříme ve slané vodě
- Vychladlé nasekáme na malé kousky
- Do kaše přidáme vejce,sůl,zeleninu a zahustíme strouhankou
- Ze směsi děláme ploché řízky a smažíme na pánvy
- Dobré podávat s bramborovou kaší
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.