Zeleninové řízky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
687 KJ
sacharidy
12 g
tuky
9 g
bílkovina
5 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
fosfor
106 mg
draslík
99 mg
cholesterol
84 mg
vápník
57 mg
sodík
41 mg
hořčík
15 mg

Ingredience

  • 500 g čerstvé zeleniny (může být i mražená polévková zelenina)
  • 2 vejce
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 125 ml mléka
  • Sůl
  • Trochu strouhanky
  • Trochu tuku (na smažení)

Postup:

  1. Z másla a mouky uděláme jíšku
  2. Zalejeme mlékem a uvaříme hustou kaši
  3. Čerstvou zeleninu nejrůznějších druhů(květák,kapustu,celer,mrkev)povaříme ve slané vodě
  4. Vychladlé nasekáme na malé kousky
  5. Do kaše přidáme vejce,sůl,zeleninu a zahustíme strouhankou
  6. Ze směsi děláme ploché řízky a smažíme na pánvy
  7. Dobré podávat s bramborovou kaší

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.