Lasagne se špenátem a kuřecím masem

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3541 KJ
bílkovina
74 g
tuky
49 g
sacharidy
26 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
cukry
8 g
vláknina
6 g
draslík
1,856 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
751 mg
vápník
261 mg
hořčík
176 mg
sodík
142 mg
cholesterol
34 mg
železo
10 mg
zinek
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 malá cibule
  • 50 ml olivový olej
  • 600 g mletého kuřecího masa (či sekaného)
  • 150 ml bílého vína
  • 4 stroužky česneku
  • ml pepř
  • sůl
  • 800 g listový špenát
  • 400 g suchých lasagní
  • 200 g mozzarella
  • 200 g parmazán

Postup:

  1. Polovinu cibule a česneku nakrájíme na malé kostičky a lehce osmahneme na oleji do sklovata, přidáme mleté kuřecí maso a dobře promícháme a orestujeme, podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit. Směs okořeníme pepřem a solí a odložíme stranou.
  2. Druhou polovinu cibule a česneku opět nakrájíme a osmahneme. Vložíme listový špenát – pokud je čerstvý, restujeme velmi krátce, pokud použijeme mraženy, podusíme chvilku déle..dochutíme solí a pepřem

  3. Na dno pekáče dáme část ragů, snažíme se rozetřít úplně všude,.. pak vrstvu suchých lasagní. Na tuto vrstvu opět rozetřeme ragů, dále pak naběračku špenátu a následně naběračkui bešamelu, rozetřeme lehce po ragů ,natrháme mozarellu a vrstvu nastrouhaného parmezánu, lasagne, ragů, špenát, mozzarellu ,parmezán a ještě jednou opakujeme, zakončíme bohatou vrstvou parmezánu. Můžeme přikrýt máslem potřeným alobalem. Pečeme asi 25 - 30 minut při 180 °C. Bez přikrytí 30 – 35 minut na 160°C z toho posledních 5 minut na 200°C..kvůli barvě – řešit operativně..

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.