Plněná roláda z bůčku

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4033 KJ
tuky
69 g
bílkovina
48 g
sacharidy
34 g
mononenasycené mastné kyseliny
26 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
polynenasycené mastné kyseliny
9 g
cukry
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
859 mg
fosfor
754 mg
vápník
565 mg
cholesterol
439 mg
sodík
420 mg
hořčík
147 mg
železo
29 mg
zinek
4 mg
mangan
3 mg

Ingredience

  • 500 g mletého bůčku
  • 2 rohlíky
  • 200 ml mléka
  • 3 vajíčka
  • Sůl
  • Pepř
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 stroužky česneku
  • Majoránku
  • 1 lžíce červené papriky
  • náplň

  • 8 vajec
  • Olej
  • 2 lžíce hořčice
  • 150 g šunky
  • 150 g plátkového sýru
  • 1/2 kapie
  • 400 ml masového vývaru

Postup:

  1. Příprava mletého masa
  2. Do mísy nakrájíme na malé kostičky rohlíky a zalijeme mlékem
  3. Chvíli počkáme,až se mléko nasaje do rohlíků
  4. Přidáme maso ,syrová vejce,sůl,pepř,rozetřený česnek,majoránku a papriku
  5. Ještě trochu strouhanky,ale nesmí být směs moc hustá
  6. Vše důkladmě rukou promícháme

  7. Nápln
  8. Na pánev nalijeme trochu oleje a naklepeme vajíčka,která usmažíme

  9. Na stůl si dáme kus alobalu-tak velký,jak chceme velkou roládu
  10. Alobal potřeme trochou oleje a rozprostřeme směs masa
  11. Na maso natřeme hořčici a rozprostřeme umíchaná vajíčka
  12. Na vajíčka dáme plátky šunky a sýru
  13. Kapiji nakrájíme na slabé proužky a dáme na sýr
  14. Pomocí alobalu zamotáme roládu
  15. Alobal necháme pod roládou a přeneseme na plech
  16. Opatrně ho pak vyndáme
  17. Konec rolády musí být vespod
  18. Polejeme vývarem a dáme péct do trouby na 180 stupnů 45 minut
  19. Po 20 minutách průběžně políváme
  20. Podáváme s bramborovou kaší
  21. Dá se jíst i studené

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.