Plněná roláda z bůčku
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4033 KJ
- tuky
- 69 g
- bílkovina
- 48 g
- sacharidy
- 34 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 859 mg
- fosfor
- 754 mg
- vápník
- 565 mg
- cholesterol
- 439 mg
- sodík
- 420 mg
- hořčík
- 147 mg
- železo
- 29 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 3 mg
Ingredience
- 500 g mletého bůčku
- 2 rohlíky
- 200 ml mléka
- 3 vajíčka
- Sůl
- Pepř
- 3 lžíce strouhanky
- 3 stroužky česneku
- Majoránku
- 1 lžíce červené papriky
- 8 vajec
- Olej
- 2 lžíce hořčice
- 150 g šunky
- 150 g plátkového sýru
- 1/2 kapie
- 400 ml masového vývaru
náplň
Postup:
- Příprava mletého masa
- Do mísy nakrájíme na malé kostičky rohlíky a zalijeme mlékem
- Chvíli počkáme,až se mléko nasaje do rohlíků
- Přidáme maso ,syrová vejce,sůl,pepř,rozetřený česnek,majoránku a papriku
- Ještě trochu strouhanky,ale nesmí být směs moc hustá
-
Vše důkladmě rukou promícháme
- Nápln
-
Na pánev nalijeme trochu oleje a naklepeme vajíčka,která usmažíme
- Na stůl si dáme kus alobalu-tak velký,jak chceme velkou roládu
- Alobal potřeme trochou oleje a rozprostřeme směs masa
- Na maso natřeme hořčici a rozprostřeme umíchaná vajíčka
- Na vajíčka dáme plátky šunky a sýru
- Kapiji nakrájíme na slabé proužky a dáme na sýr
- Pomocí alobalu zamotáme roládu
- Alobal necháme pod roládou a přeneseme na plech
- Opatrně ho pak vyndáme
- Konec rolády musí být vespod
- Polejeme vývarem a dáme péct do trouby na 180 stupnů 45 minut
- Po 20 minutách průběžně políváme
- Podáváme s bramborovou kaší
- Dá se jíst i studené
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.