bešamel

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Vaření: 15 minut
Celkově: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1988 KJ
tuky
31 g
sacharidy
27 g
bílkovina
19 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
cukry
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
497 mg
draslík
447 mg
vápník
349 mg
sodík
151 mg
cholesterol
89 mg
hořčík
68 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 100g máslo
  • 80g hladká mouka
  • 1 l mléka
  • 100g parmazán
  • Muškátový ořech
  • sůl
  • pepř

Nástroje

    kastrol

Postup:

  1. Rozpustíme máslo v kastrolu a přisypeme hladkou mouku..připravíme světlou zásmažku..

  2. Do té na mírném plameni postupně přiléváme mléko ..neustále mícháme.. omáčka docela rychle houstne, je potřeba míchat, aby se nepřichytila....přivedeme k varu a zvolna, opět za neustálého míchání necháme probublávat 10 minut, dokud cítíme v chuti mouku..

  3. Na závěr nastrouháme špetku muškátového oříšku, přisolíme, opepříme a nasypeme nastrouhaný parmazán – do bešamelu není nutné parmazán dávat, nicméně chuťově omáčku parádně doladí..

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.