Pivní chléb

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 10 minut
Vaření: 80 minut
Domácí pivní chléb - snadný a chutný, a hlavně - váš vlastní!
Pivní chléb

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1095 KJ
sacharidy
48 g
bílkovina
7 g
tuky
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
79 mg
fosfor
72 mg
hořčík
23 mg
vápník
14 mg
sodík
2 mg

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 0,5 litru světlého piva
  • lžíce soli
  • lžíce cukru
  • lžíce oleje
  • 1/2 droždí

Nástroje

    Hhnětací stroj

Postup:

  1. Vše smícháme dohromady - použijeme hnětací stroj a těsto pořádně propracujeme.
  2. Hněteme 5 minut.
  3. Těsto necháme odpočinout aspoň 30 minut.
  4. Vyložíme si formu pečícím papírem.
  5. Těsto je řidší a tak ho nalejeme do formy.
  6. Pečeme v rozehřáté troubě na 160°C 70 minut - čas je orientační, záleží jak peče trouba.
  7. Zkusíme vzít špejli a píchnout doprostředka - pokud se nám těsto nelepí na špejli, je hotovo.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.