Pivní chléb
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1095 KJ
- sacharidy
- 48 g
- bílkovina
- 7 g
- tuky
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 79 mg
- fosfor
- 72 mg
- hořčík
- 23 mg
- vápník
- 14 mg
- sodík
- 2 mg
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 0,5 litru světlého piva
- lžíce soli
- lžíce cukru
- lžíce oleje
- 1/2 droždí
Nástroje
-
Hhnětací stroj
Postup:
- Vše smícháme dohromady - použijeme hnětací stroj a těsto pořádně propracujeme.
- Hněteme 5 minut.
- Těsto necháme odpočinout aspoň 30 minut.
- Vyložíme si formu pečícím papírem.
- Těsto je řidší a tak ho nalejeme do formy.
- Pečeme v rozehřáté troubě na 160°C 70 minut - čas je orientační, záleží jak peče trouba.
- Zkusíme vzít špejli a píchnout doprostředka - pokud se nám těsto nelepí na špejli, je hotovo.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Telecí pečeně na víně
Dýňový krém
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.