Zapečené brambory tak trochu jinak
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2938 KJ
- sacharidy
- 53 g
- tuky
- 42 g
- bílkovina
- 25 g
- vláknina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,192 g
- fosfor
- 138 mg
- hořčík
- 80 mg
- vápník
- 77 mg
- sodík
- 42 mg
- cholesterol
- 32 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 1 kg Brambor
- 500g mleté maso
- olej
- sůl
- pepř
- trocha mleté červené papriky
- 1 červenou papriku
- svazek jarní cibulku
- cibuli
- 100 g sýr ( eidam )
- 1 vajíčko
Nástroje
-
hrnec,plech,pečící papír
Postup:
- Brambory si vcelku uvaříme v osolené vodě.
- Když budou hotové scedíme a necháme vychladnout.
- Mezitím než vychladnou si připravíme nápln z mletého masa.
-
Nápln:
- Nakrájíme si na drobno cibuli a dáme jí na rozehřátou pánev s olejem.
- Po cca 2 minutkách přidáme mleté maso.
- okořeníme
- a pořádně promícháme.
- Nakrájíme si červenou papriku na kostičky a přidáme na pánev.
- Necháme cca 2-4 minutky a vypneme pánev.
- Masovou nápln necháme také vychladnout a po té do ní klepneme 1 vajíčko
- Nyní si vezmeme i vychladlé brambory,které si rozřízneme na půl a vydlabeme.
- Do brambory dáme připravenou masovou směs
- a půlky vydlabaných a naplněných brambor si budem skládat na plech s pečícím papírem.
- Když budeme mít takto všechny brambory naplněné
- Nastrouháme na ně sýr a
- dáme zapéct do trouby na 200 stupnů cca 20 minut.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Mandlový dort Caprese
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Kuřecí řízky v těstíčku se sýrem
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.