Vepřová játra
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1023 KJ
- bílkovina
- 32 g
- sacharidy
- 11 g
- tuky
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 737 mg
- fosfor
- 625 mg
- cholesterol
- 462 mg
- sodík
- 173 mg
- vápník
- 74 mg
- hořčík
- 70 mg
- železo
- 25 mg
- zinek
- 12 mg
- měď
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g vepřových jater
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g fazolových sterilovaných lusků
- 1 kapie
- 1 lžička solamilu
- 100 ml masového vývaru
- Sůl
- Pepř
- Mleté nové koření
Postup:
- Játra očistíme,omejeme a nakrájíme na nudličky
- Rozpálíme 2 lžíce oleje
- Zprudka játra opečeme
- Přidáme na jemno nakrájený česnek,fazolové lusky,nakrájenou červenou kapiji a cibuli na kolečka
- Opepříme a přidáme špetku mletého nového koření
- Játra podlejeme vývarem a přikrejeme poklicí
- Dusíme 15 minut při snížené teplotě
- Jednu lžičku solamilu rozmícháme ve dvou lžících vývaru a zahustíme játra
- Nakonec osolíme a krátce povaříme
- Podáváme s pečivem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.