Vepřové koleno

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 120 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
7901 KJ
tuky
155 g
bílkovina
107 g
mononenasycené mastné kyseliny
77 g
nasycené mastné kyseliny
41 g
polynenasycené mastné kyseliny
20 g
sacharidy
14 g
draslík
3,757 g
fosfor
1,593 g
sůl
1 g
cukry
1 g
vápník
749 mg
sodík
486 mg
hořčík
423 mg
železo
31 mg
zinek
28 mg
mangan
8 mg
měď
6 mg

Ingredience

  • 1200 g vepřového kolena
  • 10 stroužků česneku
  • 1,5 lžíce octa
  • Sůl
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 3 bobkové listy
  • 1 litr vody

Postup:

  1. Do většího hrnce dáme vodu,ocet,1 lžíci soli,přidáme koření,česnek a zamícháme
  2. Přidáme koleno,které musí být zcela potopené
  3. Marinujeme v lednici nejlépe 24 hodin
  4. Potom koleno vaříme asi 90 minut
  5. Maso vyjmeme,dáme do pekáče a podlejeme vývarem
  6. Pečeme v troubě do zlatova na 250 stupnu 30 minut
  7. Podáváme s chlebem ,křenem a hořčicí

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.