Bramborová kaše

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1131 KJ
sacharidy
31 g
tuky
14 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
bílkovina
3 g
vláknina
2 g
draslík
703 mg
fosfor
62 mg
hořčík
36 mg
cholesterol
30 mg
vápník
28 mg
sodík
27 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600g brambor (bez slupky)
  • 50g másla
  • 50ml mléka
  • 50ml smetana
  • sůl

Postup:

  1. Uvařené brambory zcedíme.
  2. Přidáme máslo, překrájené na kostky a dobře rozmícháme.
  3. Zalijeme horkým mlékem se smetanou a metličkou ručně šleháme do hladka.
  4. Snažíme se nepoužívat robot nebo elektrický šlehač. Brambory pak pustí více škrobu a kaše se stává lepivou.
  5. Pokud máte v kaši i potom hrudky, zkuste přepasírovat přes sitko.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.