Bramborová kaše
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1131 KJ
- sacharidy
- 31 g
- tuky
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- bílkovina
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 703 mg
- fosfor
- 62 mg
- hořčík
- 36 mg
- cholesterol
- 30 mg
- vápník
- 28 mg
- sodík
- 27 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600g brambor (bez slupky)
- 50g másla
- 50ml mléka
- 50ml smetana
- sůl
Postup:
- Uvařené brambory zcedíme.
- Přidáme máslo, překrájené na kostky a dobře rozmícháme.
- Zalijeme horkým mlékem se smetanou a metličkou ručně šleháme do hladka.
- Snažíme se nepoužívat robot nebo elektrický šlehač. Brambory pak pustí více škrobu a kaše se stává lepivou.
- Pokud máte v kaši i potom hrudky, zkuste přepasírovat přes sitko.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Halušky s brynzou a opečeným špekem
Žampionový krém
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Koprová omáčka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.