Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5600 KJ
- sacharidy
- 135 g
- tuky
- 79 g
- cukry
- 34 g
- nasycené mastné kyseliny
- 25 g
- bílkovina
- 20 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- draslík
- 3,242 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 479 mg
- hořčík
- 229 mg
- vápník
- 226 mg
- cholesterol
- 68 mg
- sodík
- 14 mg
- železo
- 10 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 400 ml smetany
- 20 g droždí
- 100 g cukru moučka
- Špetka soli
- 1 žloutek
- 1 vejce
- 150 ml oleje
- 100 ml šlehačka
- 100 g povidel
- 50 g tvarohu
Na vdolky
Na ozdobení
Nástroje
-
Fritovací hrnec
Postup:
- Do mísy dáme mouku, vajíčka a cukr
- Do misky dáme vlažnou smetanu, přidáme rozdrobené kvasnice, 1 lžíci cukru a 1 lžíci mouky, zamícháme
- Kvásek nalijeme do mouky
- Těsto zaděláváme, až je hladké, nelepí se a dělají se bubliny
- Posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout
- Potom lžící nabíráme stejně velké kusy těsta na pomoučený vál
- Překulíme v koblížek, jako když se balí knedlíky
- Pečeme ve fritovacím hrnci
- Studené zdobíme povidly, tvarohem a našlehanou šlehačkou
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.