Řecká směs
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1508 KJ
- sůl
- 195 g
- bílkovina
- 34 g
- tuky
- 17 g
- sacharidy
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 2,831 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 652 mg
- fosfor
- 437 mg
- hořčík
- 169 mg
- cholesterol
- 81 mg
- železo
- 18 mg
- mangan
- 7 mg
- sodík
- 4 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 600 g vepřové kýty
- 1 pomeranč
- 1/4 lžičky římského kmínu
- 2 bobkové listy
- 3 stroužky česneku
- 3 cibule
- 150 ml masového vývaru
- 4 lžíce olivového oleje
- 50 ml octa balsamiko
- Špetka skořice
- 250 g scherry rajčátek
- Hrst petrželky
- Sůl
- Pepř
- trochu Cukru
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky
- Marináda
- Pomeranč důkladně umejeme horkou vodou,nastrouháme kůru a vymačkáme štávu do misky
-
Přidáme kmín,bobkový list a prolisovaný česnek
- Maso zalijeme marinádou a necháme 20 minut odležet v lednici
- Cibuli oloupeme,nakrájíme na čtvrtky ,nebo osminy dle velikosti
- Maso vyndáme z marinády a na pánvy na rozpáleném oleji krátce osmahneme
- Přihodíme cibuli a krátce podusíme
- Podlejeme vývarem,marinádou a octem
- Přidáme skořici a při nízké teplotě pomalu vaříme 10 minut
- Schery rajčata rozpůlíme,přidáme k masu a 5 minut podusíme
- Vyndáme bobkové listy
- Ochutíme solí,pepřem a špetkou cukru
- Petrželku na drobno nasekáme a prohřejeme
- Podáváme s rýží
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rýžové nudle po asijsku
Celozrnné ořechové wafle
Presovaný bůček s pečenými jablky
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.