Řecká směs

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 35 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1508 KJ
sůl
195 g
bílkovina
34 g
tuky
17 g
sacharidy
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
2,831 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
652 mg
fosfor
437 mg
hořčík
169 mg
cholesterol
81 mg
železo
18 mg
mangan
7 mg
sodík
4 mg
zinek
4 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové kýty
  • 1 pomeranč
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cibule
  • 150 ml masového vývaru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 50 ml octa balsamiko
  • Špetka skořice
  • 250 g scherry rajčátek
  • Hrst petrželky
  • Sůl
  • Pepř
  • trochu Cukru

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostičky
  2. Marináda
  3. Pomeranč důkladně umejeme horkou vodou,nastrouháme kůru a vymačkáme štávu do misky
  4. Přidáme kmín,bobkový list a prolisovaný česnek

  5. Maso zalijeme marinádou a necháme 20 minut odležet v lednici
  6. Cibuli oloupeme,nakrájíme na čtvrtky ,nebo osminy dle velikosti
  7. Maso vyndáme z marinády a na pánvy na rozpáleném oleji krátce osmahneme
  8. Přihodíme cibuli a krátce podusíme
  9. Podlejeme vývarem,marinádou a octem
  10. Přidáme skořici a při nízké teplotě pomalu vaříme 10 minut
  11. Schery rajčata rozpůlíme,přidáme k masu a 5 minut podusíme
  12. Vyndáme bobkové listy
  13. Ochutíme solí,pepřem a špetkou cukru
  14. Petrželku na drobno nasekáme a prohřejeme
  15. Podáváme s rýží

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.