Karlovarský knedlík
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1769 KJ
- sacharidy
- 61 g
- bílkovina
- 14 g
- tuky
- 12 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 607 mg
- sodík
- 467 mg
- fosfor
- 422 mg
- vápník
- 332 mg
- cholesterol
- 131 mg
- hořčík
- 90 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 7 rohlíků (280 g celozrné toustové veky)
- 100 g hrubé mouky
- 2 lžíce oleje
- 200 ml mléka
- 4 vejce
- Sůl
- Trochu petrželky
Nástroje
-
Potravinářská fólie.
Postup:
- Připravíme si mísu a do ní dáme na kostičky nakrájenou toustovou veku. Přidáme 2 lžíce oleje a zalijeme 200 ml mléka. Naklepeme 4 vajíčka do hrnku, rozkvrdláme kvrdlačkou a vajíčka nalejeme na toustovou veku. Ještě to celé osolíme a přisypeme na drobno nasekanou petrželku. Vše rukama opatrně, ale důkladně promícháme.
- Vezmeme si potravinářskou fólii a kus uřízneme podle toho, jak bude knedlík velký, a ještě o něco delší na zamotání. Na fólii lžící nandáme půlku těsta a rukama uděláme z těsta tvar knedlíku.
- Potom fólii přehneme přes těsto, pevně zabalíme a konce fólie zatočíme - držíme konce a roztočíme. Točením se knedlík ve fólii utáhne a udělá se pěkný tvar.
- Do hrnce dáme 2 litry vody a necháme vařit. Do vody hodíme knedlíky a vaříme 20 minut. Po 10 minutách otočíme.
- Po 20 minutách knedlíky vyndáme.
- Fólii z nich sundáme a po chvíli nakrájíme.
- Karlovarské knedlíky se hodí k omáčkám a pečenému masu. Jsou rychlé a chutné.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špagety s rajčaty a kuřecím masem
Omáčka Alfredo
Bramborová polévka s houbami
Fazolové lusky na kyselo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.