Medovník s čokoládou
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 6890 KJ
- sacharidy
- 190 g
- cukry
- 102 g
- tuky
- 87 g
- nasycené mastné kyseliny
- 49 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 27 g
- bílkovina
- 19 g
- vláknina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- trans mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 481 mg
- fosfor
- 307 mg
- cholesterol
- 278 mg
- vápník
- 213 mg
- sodík
- 100 mg
- hořčík
- 75 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce škrobu
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 4 lžíce medu
- 1 lžíce rumu
- 400 g hladké mouky
- 150 g másla
- 150 g cukru
- 1 ks vejce
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce medu
- 1 lžička prášku do pečiva
Na náplň
Na těsto
Postup:
-
Příprava korpusu
- Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto.
- Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty.
- Pečte při 180°C cca 10 - 15 minut.
- Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečícím papíru a s ním sundávejte z plechu, ať pláty nerozbijete.
- Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky.
-
Příprava náplně
- Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku.
- Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí.
- Přendejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte.
- Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem.
- Přidejte rum a med a zamíchejte dokud se směs nespojí.
- Komponování dortu
- Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc.
- Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například.
- Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému.
- Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Čokoládové hvězdičky
Zimní jáhelník s brusinkami a jablky
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Krémová papriková polévka s kukuřicí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.