Guláš z krkovičky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3422 KJ
- bílkovina
- 53 g
- tuky
- 52 g
- sacharidy
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 142 mg
- vápník
- 70 mg
- draslík
- 66 mg
- fosfor
- 47 mg
- hořčík
- 28 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- 3 cibule
- 100 g sádla
- Sůl
- Pepř
- 1 litr hovězího vývaru
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 3 lžíce hladké mouky
Postup:
- Vepřovou krkovici nakrájíme na kostičky, prosolíme a opepříme
- Cibuli na jemno nakrájíme a na sádle smažíme pomalu do hněda (pozor nespálit, aby nebyla hořká)
- Přidáme 2 lžíce červené mleté sladké papriky (kdo chce pikantnější, může přidat špetku pálivé papriky, nebo chili papričku). Jen promícháme a nasypeme maso.
- Při nízké teplotě dusíme, za občasného promíchání, aby se nám to nepřipálilo.
- Až se štáva zredukuje (cca 45 mnut), zaprášíme hladkou moukou a promícháme.
- Nakonec zalijeme horkým vývarem a vaříme do měka.
- Druhý den je ještě lepší, dobrý je i s pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové šišky s mákem
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Ryba na červeném curry
Rizoto s liškami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.