Pappardelle s mušlemi

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 2 minut
Vaření: 15 minut
Pappardelle s mušlemi a máslová omáčka. Pappardelle jsou nesušené vaječné těstoviny
Přidáme slávky a necháme 8 minut restovat.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2210 KJ
sacharidy
39 g
tuky
33 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
bílkovina
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
662 mg
sodík
422 mg
fosfor
288 mg
vápník
151 mg
cholesterol
100 mg
hořčík
87 mg
železo
6 mg
zinek
4 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 135 g mušle mražené
  • 250 g těstovin (Pappardelle)
  • 70 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • Pepř
  • Sůl
  • 100 ml bílého vína
  • 0,5 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Na pánev dáme máslo, přidáme promáčknutý, utřený česnek se solí, zamícháme a necháme při mírné teplotě, aby máslo dostalo chut česneku. Nesmíme však nechat dlouho,aby česnek nezhořkl.
  2. Přidáme slávky a necháme 8 minut restovat.
  3. Zalijeme vínem, opepříme a zaprášíme moukou. Redukujeme ještě tak 3 minuty.
  4. Mezi tím si dáme do hrnce 1,5 litru vody, 1 lžíci oleje a 1 lžičku soli. Do vroucí vody hodíme pappardelle, promícháme, vaříme 3 minuty a zcedíme.
  5. Přidáme na pánev se slávkami, promícháme a hned servírujeme.
  6. Příjemná večeře pro ty, kteří mají rádi mořské plody ;)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.