Plněný hermelín s hranolky

Jiřule
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Plněný hermelín s nivou a slaninou, jako přílohu můžeme dát hranolky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3348 KJ
sacharidy
89 g
tuky
40 g
bílkovina
17 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cholesterol
476 mg
fosfor
268 mg
sodík
254 mg
vápník
216 mg
draslík
155 mg
hořčík
16 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 4 hermelíny
  • 100 g nivy
  • 100 g slaniny
  • 4 vejce
  • trocha strouhanky
  • trocha hladké mouky
  • 600 g hranolků

Postup:

  1. Hranolky si vysypeme na plech a dáme na 220°C 30 minut do trouby.
  2. Hermelín si rozřízneme a lžičkou si vyškrabeme prostředek.
  3. Nastrouháme si nivu a smícháme s vyškrabaným hermelínem.
  4. Slaninu si nakrájíme na maličké kousky a na pánvi opečeme.
  5. Necháme vychladnout.
  6. Slaninu vložíme do obou půlek hermelínu.
  7. Vezmeme nivu a naplníme hermelín - uděláme kopeček a přiklopíme.
  8. Obalíme v troj obalu mouka, vejce, strouhanka - je dobré obalit dvakrát, aby nám sýr nevytekl.
  9. Na pánvi si rozehřejeme olej a rychle opečeme.
  10. Hotovo, podáváme s hranolkami a necháme si chutnat na voňavém sýru a slanině.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.