Jemné noky- máslové
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3020 KJ
- sacharidy
- 97 g
- tuky
- 29 g
- bílkovina
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 213 mg
- draslík
- 190 mg
- cholesterol
- 177 mg
- vápník
- 65 mg
- sodík
- 47 mg
- hořčík
- 38 mg
- zinek
- 6 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 390 g hrubé mouky
- 3 vejce
- 60 g másla
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 700ml vody
Postup:
- Vodu,máslo,sůl a olej si dáme do hrnce a přivedeme k varu.
- Do směsi která už bublá přidáme mouku(nejlépe prosetou přes síto)
- Důkladně promícháme a vaříme a zpracováváme dokud se těsto nelepí k hrnci ani k vařečce.
- Když máme těsto hotové necháme vychladnout.
- Jakmile vychladne přidáme do něj vejce.
- Kdyby se vám zdálo těsto řídké stačí přidat hrubo mouku.
- těsto osolíme.
- Na plotnu si dáme vařit vodu cca 4 litry a osolíme
- Až voda bude vařit začneme lžící vykrajovat z těsta nočky,které tam postupně vhazujeme.
- Noky vyplavou nahoru až budou hotové.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.