Kedlubnové zelí
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 369 KJ
- sacharidy
- 7 g
- tuky
- 6 g
- cukry
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 54 mg
- fosfor
- 17 mg
- vápník
- 13 mg
- hořčík
- 9 mg
- sodík
- 2 mg
Ingredience
- 3 kedlubny
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje (nebo sádla)
- 1 lžíce hladké mouky
- ocet
- trocha cukru
- sůl
- špetka kmínu
Postup:
- Oloupané kedlubny si nakrájíme na nudličky.
- Připravíme si hrnec do kterého nasypeme nakrájené kedlubny.
- zalijeme vodou
- osolíme
- a přikryjeme pokličkou.
- Necháme dusit cca 30 minut.(do měkka)
- Když bude zelí měkké zcedíme vodu,ale POZOR!! NE UPLNĚ VŠECHNU!
- Dáme si hrnec na stranu a připravíme si ze sádla,slaniny,cibuli a mouky jíšku na pánvi.
- Vrátíme si hrnec s kedlubnovím zelím a částí vody cca 1 - 2 dcl na plotnu,
- a vlejem do hrnce připravenou jíšku.
- Musíme dobře promíchat se zelím a necháme cca 15 minut provařit
- Dochutíme solí,octem a cukrem dle chuti.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Hřejivá veganská dýňová polévka
Losos nakládaný v červené řepě
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.