Kedlubnové zelí

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
369 KJ
sacharidy
7 g
tuky
6 g
cukry
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
bílkovina
1 g
sůl
1 g
draslík
54 mg
fosfor
17 mg
vápník
13 mg
hořčík
9 mg
sodík
2 mg

Ingredience

  • 3 kedlubny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje (nebo sádla)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ocet
  • trocha cukru
  • sůl
  • špetka kmínu

Postup:

  1. Oloupané kedlubny si nakrájíme na nudličky.
  2. Připravíme si hrnec do kterého nasypeme nakrájené kedlubny.
  3. zalijeme vodou
  4. osolíme
  5. a přikryjeme pokličkou.
  6. Necháme dusit cca 30 minut.(do měkka)
  7. Když bude zelí měkké zcedíme vodu,ale POZOR!! NE UPLNĚ VŠECHNU!
  8. Dáme si hrnec na stranu a připravíme si ze sádla,slaniny,cibuli a mouky jíšku na pánvi.
  9. Vrátíme si hrnec s kedlubnovím zelím a částí vody cca 1 - 2 dcl na plotnu,
  10. a vlejem do hrnce připravenou jíšku.
  11. Musíme dobře promíchat se zelím a necháme cca 15 minut provařit
  12. Dochutíme solí,octem a cukrem dle chuti.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.