Prošívaná pudinková deka
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2206 KJ
- sacharidy
- 74 g
- cukry
- 33 g
- tuky
- 20 g
- bílkovina
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 590 mg
- fosfor
- 279 mg
- vápník
- 211 mg
- hořčík
- 94 mg
- cholesterol
- 91 mg
- sodík
- 86 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g hladké mouky (polohrubé)
- 150 g cukru krystal
- 1 dcl oleje
- 1 dcl mléka
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 vanilkové pudinky
- 0,5 l mléka
- vanilkový cukr
Nástroje
-
zdobící sáček
Postup:
- Žloutky ušleháme s cukrem. Postupně vléváme olej, posléze mléko a šleháme, dokud se vše nesmíchá.
- Všechny suché ingredience smícháme v jiné misce a následně přisypáváme do mokré směsi. Vyšleháme sníh, který nakonec pomalu přimícháme. Hotovou hmotu vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
- Mezitím si uvaříme na mírném ohni pudink s vanilkových cukrem.
- Plech dáme do vyhřáté trouby na 180'C
- Vystydlý uvařený pudink dáme do kornoutu.
- Po cca 10 min vyndáme plech a pomocí zdobícího kornoutu ozdobíme buchtu do tvaru mřížky a dáme zase péct. Peče se dalších cca 20 min, je to indivuduální, podle velikosti pekáčku. Když si nejste jistí, vemte špejli a píchněte do buchty uprostřed.
- Dělala jsem i variantu, že místo pudinku jsem tam dala tvaroh ochucený cukrem. Buchtu necháme vychladit a výborná je k snídani, třeba se studeným mlékem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Losos Gravlax
Gratinovaná brokolice se sýrem
Karotkový krém se zázvorem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.