Prošívaná pudinková deka

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Celkově: 60 minut
Prošívaná pudinková deka - Osvěžující buchta, hrozně jednoduchá, strašně dobrá

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2206 KJ
sacharidy
74 g
cukry
33 g
tuky
20 g
bílkovina
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
590 mg
fosfor
279 mg
vápník
211 mg
hořčík
94 mg
cholesterol
91 mg
sodík
86 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 200 g hladké mouky (polohrubé)
  • 150 g cukru krystal
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl mléka
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vanilkové pudinky
  • 0,5 l mléka
  • vanilkový cukr

Nástroje

    zdobící sáček

Postup:

  1. Žloutky ušleháme s cukrem. Postupně vléváme olej, posléze mléko a šleháme, dokud se vše nesmíchá.
  2. Všechny suché ingredience smícháme v jiné misce a následně přisypáváme do mokré směsi. Vyšleháme sníh, který nakonec pomalu přimícháme. Hotovou hmotu vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
  3. Mezitím si uvaříme na mírném ohni pudink s vanilkových cukrem.
  4. Plech dáme do vyhřáté trouby na 180'C
  5. Vystydlý uvařený pudink dáme do kornoutu.
  6. Po cca 10 min vyndáme plech a pomocí zdobícího kornoutu ozdobíme buchtu do tvaru mřížky a dáme zase péct. Peče se dalších cca 20 min, je to indivuduální, podle velikosti pekáčku. Když si nejste jistí, vemte špejli a píchněte do buchty uprostřed.
  7. Dělala jsem i variantu, že místo pudinku jsem tam dala tvaroh ochucený cukrem. Buchtu necháme vychladit a výborná je k snídani, třeba se studeným mlékem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.