Šťouchaná buchta

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 14
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Šťouchaná buchta - dobrá buchta k dobrému čaji, recept samá díra - odtud také název sám

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1657 KJ
sacharidy
49 g
cukry
24 g
tuky
19 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
draslík
660 mg
fosfor
349 mg
hořčík
152 mg
vápník
126 mg
cholesterol
49 mg
sodík
21 mg
železo
2 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

    Buchta:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 160 g cukru krupice
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 sklenka vlažného mléka
  • 100 g ořechů
  • 100 g rozinek
  • KRÉM:

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce pudinku (čoko, vanilka..)
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíčka kávy ( instantní )
  • trochu rumu

Postup:

  1. Připravíme si krém - všechny ingredience smícháme do jemné kaše.
  2. Následně si připravíme těsto - všechny ingredience řádně zamícháme v míse, pečeme v malém pekáčku 160°C asi 20-30 minut.
  3. Vyndáme, za tepla propícháme vařečkou – hodně a do děr nalijeme připravený krém.
  4. Nevyklápíme!!!!!, krájíme přímo v pekáčku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.