Bramboráčky se zelím a uzeným masem

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Bramboráčky se zelím a uzeným masem - výborné teplé i studené, nesmí chybět na žádném stole

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2328 KJ
tuky
42 g
sacharidy
36 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
bílkovina
6 g
vláknina
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,036 g
cukry
1 g
sodík
204 mg
fosfor
193 mg
hořčík
69 mg
vápník
56 mg
cholesterol
43 mg
železo
14 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 200 g uzeného masa
  • 150 g hlávkového zelí (popřípadě kyselého)
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • 150 ml oleje ( na smažení)

Postup:

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a dáme do mísy
  2. Přidáme nahrubo nastrouhané, uvařené uzené maso, na tenké nudličky nasekané zelí, rozetřený česnek, sůl, majoránku, rozklepaná vejce a vše dobře smícháme
  3. Na rozehřátý olej nalijeme malou část bramborového těsta, vytvoříme placku silnou asi 0,5 cm (KDYŽ SE VÁM BUDE ZDÁT TĚSTO ŘÍDKÉ, PŘIDEJTE TROCHU MOUKY) smažíme po obou stranách na mírném ohni dozlatova.
  4. Takto pokračujeme až do vyčerpání všeho těsta.
  5. Hotové bramboráčky odkládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný olej

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.