Bramboráčky se zelím a uzeným masem
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2328 KJ
- tuky
- 42 g
- sacharidy
- 36 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- bílkovina
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,036 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 204 mg
- fosfor
- 193 mg
- hořčík
- 69 mg
- vápník
- 56 mg
- cholesterol
- 43 mg
- železo
- 14 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 200 g uzeného masa
- 150 g hlávkového zelí (popřípadě kyselého)
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- 150 ml oleje ( na smažení)
Postup:
- Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a dáme do mísy
- Přidáme nahrubo nastrouhané, uvařené uzené maso, na tenké nudličky nasekané zelí, rozetřený česnek, sůl, majoránku, rozklepaná vejce a vše dobře smícháme
- Na rozehřátý olej nalijeme malou část bramborového těsta, vytvoříme placku silnou asi 0,5 cm (KDYŽ SE VÁM BUDE ZDÁT TĚSTO ŘÍDKÉ, PŘIDEJTE TROCHU MOUKY) smažíme po obou stranách na mírném ohni dozlatova.
- Takto pokračujeme až do vyčerpání všeho těsta.
- Hotové bramboráčky odkládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný olej
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Losos teriyaki
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Celozrnné ořechové čokocookies
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.