Bramborová buchta

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Super sváča na odpoledne - buchta s uzeninou. Že to nejde? Ale samozřejmě že jde :)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2524 KJ
sacharidy
61 g
tuky
34 g
bílkovina
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
draslík
384 mg
sodík
224 mg
fosfor
223 mg
vápník
80 mg
cholesterol
49 mg
hořčík
44 mg
železo
11 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • hrnek mléka
  • 1 droždí
  • 1 lžička cukru
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 300 g uzeného masa
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • sůl (podle chuti, já to dělám slanější)
  • 1 lžíce podravky (nebo jiného pol. koření)
  • majoránka
  • 3 brambory
  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky

Postup:

  1. Vlažné mléko, kvasnice a cukr smícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme od přebytečné vody.
  3. Přidáme zbylé suroviny - česnek nakrájený na malé kousíčky nebo propasírovaný.
  4. Pekáček vymažeme a vysypeme.
  5. Vložíme těsto a pečeme při 180´C cca 40min.
  6. Dá se jíst teplá i studená a my ji máme rádi navíc s kyselým zelím.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.