Mrkvové mufiny s citronovou polevou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2593 KJ
- sacharidy
- 90 g
- cukry
- 26 g
- tuky
- 23 g
- bílkovina
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 1,483 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 702 mg
- hořčík
- 326 mg
- vápník
- 271 mg
- cholesterol
- 79 mg
- sodík
- 62 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 5 mg
- mangan
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 200 g mrkve
- 2 vajíčka
- 2 lžíce medu
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml smetany
- 50 g vlašských ořechů
- Šťáva z půlky citronu
- 6 lžic třtinového cukru
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce měkého tvarohu
Mafiny
Poleva
Nástroje
-
Plech na mufiny
Postup:
-
Mufiny
- Do mísy si dáme mouku, přidáme očištěnou a na jemno nastrouhamou mrkev, med, prášek do pečiva, vajíčka, smetanu a vlašské ořechy, které rozlámeme
- Všechny suroviny důkladně promícháme a nalijeme do vymazaných a vysypaných formiček
- Dáme do předehřáté trouby na 180 stupnů 15 minut
- Mufiny upečené vyklopíme a necháme vychladnout
-
Poleva
- Než se nám mufiny upečou připravíme si polevu.
- Do malé misky si vymačkáme štávu z citronu, přidáme třtinový cukr, rozpuštěné máslo, tvaroh a mícháme, až nám vznikne hladká směs.
- Nakonec mufiny poléváme citronovou polevou a zdobíme vlašským ořechem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Bramborové šišky
Hřejivá veganská dýňová polévka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.