Vepřová játra v cuku letu

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1330 KJ
bílkovina
33 g
tuky
16 g
sacharidy
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
754 mg
fosfor
627 mg
cholesterol
462 mg
sodík
174 mg
vápník
80 mg
hořčík
71 mg
železo
25 mg
zinek
12 mg
měď
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g vepřových jater
  • 2 stroužky česneku
  • 3 jarní cibulky
  • 3 lžíce oleje
  • 100 g fazolových lusků mražených
  • 1 kapie
  • Sůl
  • Pepř
  • Mleté nové koření
  • 1 lžička solamilu

Postup:

  1. Játra omejeme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Na rozpáleném oleji játra prudce opečeme, přidáme na jemno nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou cibulku, kapiji, přihodíme fazolové lusky a přikrejeme poklicí. Dusíme 15 minut a opepříme.
  3. Lžičku solamilu rozmícháme ve 3 lžících studené vody, zahustíme játra a osolíme.
  4. Krátce povaříme, podáváme s rýží - pozor, vepřová játra solíme až nakonec.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.