Vepřová játra v cuku letu
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1330 KJ
- bílkovina
- 33 g
- tuky
- 16 g
- sacharidy
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 754 mg
- fosfor
- 627 mg
- cholesterol
- 462 mg
- sodík
- 174 mg
- vápník
- 80 mg
- hořčík
- 71 mg
- železo
- 25 mg
- zinek
- 12 mg
- měď
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g vepřových jater
- 2 stroužky česneku
- 3 jarní cibulky
- 3 lžíce oleje
- 100 g fazolových lusků mražených
- 1 kapie
- Sůl
- Pepř
- Mleté nové koření
- 1 lžička solamilu
Postup:
- Játra omejeme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- Na rozpáleném oleji játra prudce opečeme, přidáme na jemno nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou cibulku, kapiji, přihodíme fazolové lusky a přikrejeme poklicí. Dusíme 15 minut a opepříme.
- Lžičku solamilu rozmícháme ve 3 lžících studené vody, zahustíme játra a osolíme.
- Krátce povaříme, podáváme s rýží - pozor, vepřová játra solíme až nakonec.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.