Vánoční rybí polévka

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 50 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1658 KJ
tuky
33 g
nasycené mastné kyseliny
19 g
bílkovina
12 g
sacharidy
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
2 g
sůl
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
draslík
202 mg
vápník
198 mg
fosfor
107 mg
cholesterol
96 mg
hořčík
87 mg
sodík
42 mg
železo
6 mg
zinek
4 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 250 g rybího masa ( Hlava z kapra )
  • trocha rybích jiker
  • trocha rybího mlíčí
  • 80 g mrkve
  • 60 g petržele
  • 60 g celeru
  • Sůl
  • 4 kuličky celého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • Sůl
  • 100 g másla (na zeleninu)
  • 60 g másla (na jíšku)
  • 2 lžíce hladké mouky (na jíšku)

Postup:

  1. Důležité - z hlavy kapra se musí vyjmout skřele (žábra).
  2. Hlavy kapra dáme vařit, přidáme sůl, pepř, nové koření a půl hodiny vaříme. Hlavy vyndáme a vývar zcedíme.
  3. Na pánev dáme máslo a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme na drobné kousky nakrájené vnitřnosti a obrané maso z hlavy, dusíme společně se zeleninou 10 minut.
  4. Podušenou směs vložíme do vývaru a vaříme. Přidáme řidší máslovou jíšku, kterou jsme si udělali zvlášt v malém rendlíku. Dobře promícháme a vaříme zhruba 10 minut.
  5. Podáváme se smaženými krutony.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.