Vánoční rybí polévka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1658 KJ
- tuky
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 19 g
- bílkovina
- 12 g
- sacharidy
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 2 g
- sůl
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 202 mg
- vápník
- 198 mg
- fosfor
- 107 mg
- cholesterol
- 96 mg
- hořčík
- 87 mg
- sodík
- 42 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 250 g rybího masa ( Hlava z kapra )
- trocha rybích jiker
- trocha rybího mlíčí
- 80 g mrkve
- 60 g petržele
- 60 g celeru
- Sůl
- 4 kuličky celého pepře
- 4 kuličky nového koření
- Sůl
- 100 g másla (na zeleninu)
- 60 g másla (na jíšku)
- 2 lžíce hladké mouky (na jíšku)
Postup:
- Důležité - z hlavy kapra se musí vyjmout skřele (žábra).
- Hlavy kapra dáme vařit, přidáme sůl, pepř, nové koření a půl hodiny vaříme. Hlavy vyndáme a vývar zcedíme.
- Na pánev dáme máslo a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme na drobné kousky nakrájené vnitřnosti a obrané maso z hlavy, dusíme společně se zeleninou 10 minut.
- Podušenou směs vložíme do vývaru a vaříme. Přidáme řidší máslovou jíšku, kterou jsme si udělali zvlášt v malém rendlíku. Dobře promícháme a vaříme zhruba 10 minut.
- Podáváme se smaženými krutony.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.