Rajská omáčka s karbanátky a knedlíkem

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1845 KJ
sacharidy
29 g
tuky
25 g
bílkovina
25 g
cukry
18 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
lepek
1 g
sůl
1 g
fosfor
83 mg
vápník
56 mg
draslík
50 mg
hořčík
45 mg
cholesterol
32 mg
železo
20 mg
sodík
12 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

    Omáčka:

  • 150 g rajského protlaku
  • 1 cibule (menší)
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 3 polévkové lžíce cukr krystal
  • sůl
  • Karbanátky:

  • 500 g vepřového mletého masa (může být mix s hovězím)
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup:

  1. Karbanátky
    1. Maso na karbanátky dáme do misky, přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme.
    2. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova.
    3. Po osmažení Dáme okapat na papírové ubrousky.
  2. Omáčka

    1. Během smažení karbanátků si nakrájíme na kostičky cibuli, osmažíme, přidáme tři vrchovaté lžíce mouky a na mírném ohni osmažíme dozlatova.
    2. Až je zásmažka hotová, ztlumíme teplotu a přimícháme protlak.
    3. Pomalu začneme lít vodu a vždy promícháváme (aby se neudělaly hrudky).
    4. Poté vložíme bobkový list, nové koření, sůl a cukr.
    5. Povaříme cca 10-15 minut a přecedíme omáčku do jiného hrnce, aby v ní nebyly kousky cibule a bobkový list.
    6. Omáčku ochutnáme a dochutíme jak kdo má rád - když chcete kyselejší, přidejte trochu citronky nebo octa a když sladší, přidejte cukr.
  3. Nakonec přidáme do omáčky hotové karbanátky.
  4. Podáváme s knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.