Rajská omáčka s karbanátky a knedlíkem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1845 KJ
- sacharidy
- 29 g
- tuky
- 25 g
- bílkovina
- 25 g
- cukry
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 83 mg
- vápník
- 56 mg
- draslík
- 50 mg
- hořčík
- 45 mg
- cholesterol
- 32 mg
- železo
- 20 mg
- sodík
- 12 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 150 g rajského protlaku
- 1 cibule (menší)
- 2 špetky mletého nového koření
- 3 bobkové listy
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 3 polévkové lžíce cukr krystal
- sůl
- 500 g vepřového mletého masa (může být mix s hovězím)
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
Omáčka:
Karbanátky:
Postup:
- Karbanátky
- Maso na karbanátky dáme do misky, přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme.
- Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova.
- Po osmažení Dáme okapat na papírové ubrousky.
-
Omáčka
- Během smažení karbanátků si nakrájíme na kostičky cibuli, osmažíme, přidáme tři vrchovaté lžíce mouky a na mírném ohni osmažíme dozlatova.
- Až je zásmažka hotová, ztlumíme teplotu a přimícháme protlak.
- Pomalu začneme lít vodu a vždy promícháváme (aby se neudělaly hrudky).
- Poté vložíme bobkový list, nové koření, sůl a cukr.
- Povaříme cca 10-15 minut a přecedíme omáčku do jiného hrnce, aby v ní nebyly kousky cibule a bobkový list.
- Omáčku ochutnáme a dochutíme jak kdo má rád - když chcete kyselejší, přidejte trochu citronky nebo octa a když sladší, přidejte cukr.
- Nakonec přidáme do omáčky hotové karbanátky.
- Podáváme s knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.