Flambované slávky a krabí tyčinky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 561 KJ
- sacharidy
- 18 g
- bílkovina
- 11 g
- cukry
- 11 g
- vláknina
- 2 g
- tuky
- 1 g
- sodík
- 504 mg
- draslík
- 224 mg
- fosfor
- 107 mg
- cholesterol
- 45 mg
- vápník
- 22 mg
- hořčík
- 17 mg
- zinek
- 2 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 100 g slávek
- 100 g krabích tyčinek
- 1 červená cibule
- 1 chilli paprička
- 1,5 lžičky cukru (třtinový)
- 1 Jablko
- 1 citron
- Na pánvičku dáme cukr, nakrájené jablko (na plátky nebo kostičky), cibuli na měsíčky a chilli papričku (podle toho, kdo jak chce mít směs pikantní)
- Všechny ingredience karamelizujem na mírné teplotě, dokut se cukr nerozpustí. Přidáme slávky, krabí tyčinky, zakápneme citronovou šťávou a prohřejeme cca 2-3 minuty.
- Nalejeme brandy, koňak nebo rum a oflambujeme.
- Podáváme s čerstvým pečivem.
Na flambování se nejlépe hodí brandy, koňak a rum (idealní kolem 40%). Flambujeme masa, ryby, mořské plody, palačinky a dokonce nápoje. Například vynikající café brulé.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vláčné kořeněné cookies
Čokoládové hvězdičky
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Sacher dort
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.