Flambované slávky a krabí tyčinky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Lehký předkrm s trochou zábavy při přípravě, rozhodně zvládne i ne-pyroman

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
561 KJ
sacharidy
18 g
bílkovina
11 g
cukry
11 g
vláknina
2 g
tuky
1 g
sodík
504 mg
draslík
224 mg
fosfor
107 mg
cholesterol
45 mg
vápník
22 mg
hořčík
17 mg
zinek
2 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 100 g slávek
  • 100 g krabích tyčinek
  • 1 červená cibule
  • 1 chilli paprička
  • 1,5 lžičky cukru (třtinový)
  • 1 Jablko
  • 1 citron
  1. Na pánvičku dáme cukr, nakrájené jablko (na plátky nebo kostičky), cibuli na měsíčky a chilli papričku (podle toho, kdo jak chce mít směs pikantní)
  2. Všechny ingredience karamelizujem na mírné teplotě, dokut se cukr nerozpustí. Přidáme slávky, krabí tyčinky, zakápneme citronovou šťávou a prohřejeme cca 2-3 minuty.
  3. Nalejeme brandy, koňak nebo rum a oflambujeme.
  4. Podáváme s čerstvým pečivem.

Na flambování se nejlépe hodí brandy, koňak a rum (idealní kolem 40%). Flambujeme masa, ryby, mořské plody, palačinky a dokonce nápoje. Například vynikající café brulé.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.