Dýňová polévka
UlriskaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1358 KJ
- tuky
- 25 g
- sacharidy
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- bílkovina
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 469 mg
- fosfor
- 178 mg
- sodík
- 172 mg
- vápník
- 128 mg
- hořčík
- 42 mg
- cholesterol
- 20 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1kg dýně Hokaido
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 ml smetany
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 4 plátky chleba
- 10 dkg anglické slaniny
Postup:
- Dýni omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na větší kostky.
- Cibuli nakrájíme na hrubo a orestujeme v hrnci na oliv. oleji.
- Cibuli necháme do růžova, přidáme prolisovaný česnek a dýni.
- Restujeme 5 min. a zalijeme horkou vodou.
- Dýni necháme vařit do měkka a odstavíme z kamen.
- Rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme, přidáme smetanu.
- Provaříme asi 10 min.
- Na talíři posypeme opečeným chlebem a opečenou slaninou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lívance s jablky a zakysaným krémem
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Kuřecí koktejl
Veganské minestrone
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.