Dýňová polévka

Ulriska
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Polévka z dýně Hokaido s opečeným chlebem a anglickou slaninou.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1358 KJ
tuky
25 g
sacharidy
21 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
bílkovina
7 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
draslík
469 mg
fosfor
178 mg
sodík
172 mg
vápník
128 mg
hořčík
42 mg
cholesterol
20 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1kg dýně Hokaido
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml smetany
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 4 plátky chleba
  • 10 dkg anglické slaniny

Postup:

  1. Dýni omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na větší kostky.
  2. Cibuli nakrájíme na hrubo a orestujeme v hrnci na oliv. oleji.
  3. Cibuli necháme do růžova, přidáme prolisovaný česnek a dýni.
  4. Restujeme 5 min. a zalijeme horkou vodou.
  5. Dýni necháme vařit do měkka a odstavíme z kamen.
  6. Rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme, přidáme smetanu.
  7. Provaříme asi 10 min.
  8. Na talíři posypeme opečeným chlebem a opečenou slaninou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.