Smažené vepřové nudličky se šťouchanými brambory
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3008 KJ
- sacharidy
- 76 g
- bílkovina
- 43 g
- tuky
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 251 mg
- fosfor
- 247 mg
- draslík
- 212 mg
- cholesterol
- 168 mg
- vápník
- 103 mg
- hořčík
- 63 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g vepřové krkovice
- 3 vajíčka
- Hrnek hladké mouky
- Hrnek strouhanky
- Olej
- Brambory
- Sůl
- Pepř
- trochu mleté červené papriky
- Nejprve si oloupeme brambory, které nakrájíme a dáme vařit do osolené vody na cca 20 minut.
- Vepřové maso si nakrájíme na nudličky a okořeníme.
- Do 3 talířů si připravíme mouku, vajíčka se solí (rozmícháme) a strouhanku.
- Nudličky obalíme v trojobalu a smažíme na mírném ohni, aby se vepřové maso krásně propeklo a strouhanka se nám nespálila. Já vždy vyndavám osmažené nudličky na talíř s kuchyňskými papírovými ubrousky (ty nasají přebytečný olej a nudličky nebudou mastné).
- Uvařené brambory zcedíme, přidáme k nim trošku nasekáné a osmažené jarní cibulky a zalejeme trochou smetany nebo mléka. Rozmačkáme - ale ne na kaši, tak, aby tam byly kousky (brambory se dají udělat na vícero způsobů, třeba přidáním slaniny atd.).
A můžeme podávat. Máme moc rádi s kozímy rohy, jemně pikantními.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Soba nudle se zeleninou a houbami
Celozrnné ořechové čokocookies
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.