Trhanec s lesními plody a mandlemi

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Vynikající snídaně, kterou snad nikdo nepohrdne

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5484 KJ
tuky
103 g
sacharidy
74 g
nasycené mastné kyseliny
51 g
mononenasycené mastné kyseliny
37 g
cukry
24 g
bílkovina
19 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
5 g
trans mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
578 mg
fosfor
415 mg
cholesterol
350 mg
vápník
260 mg
sodík
123 mg
hořčík
114 mg
železo
4 mg
mangan
3 mg
zinek
2 mg

Ingredience

    Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 400 g másla
  • 500 ml mléka
  • 3 vejce
  • Špetka soli
  • 60 g cukru
  • Co nahoru:

  • 50 g čerstvého lesního ovoce
  • Med
  • 10 dkg mandlí
  • 1 lžíce másla
  • Špetka skořice

Příprava trhance

  1. Vezmeme si misku a začínáme.
  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  3. V mléce rozmícháme mouku.
  4. Postupně přimícháme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo.
  5. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vpracujeme do těstíčka.
  6. A máme těsto.
  7. Smažíme na pánvi s máslem tak jak palačinky, jen těsto bude vyšší.

Příprava zdobení

  1. Na další pánvi si osmažíme nasekáné mandle a přidáme med.
  2. Hotový trhanec si na talíři natrháme vidličkou, přelijeme mandlemi s medem a nakonec posypeme čerstvým ovocem.
  3. Pokud máme ovoce mražené, upravíme ho tepelně na pánvi s mandlemi.
  4. Můžeme případně posypat skořicí.

Trhanec je původem z rakouské kuchyně a je naší oblíbenou snídaní. Samozřejmě trhanec si můžete dochutit podle sebe tím, co máte rádi - například banány s nutelou, nebo jen dobrou marmeládou. Dobrou chuť!


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.