Trhanec s lesními plody a mandlemi
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5484 KJ
- tuky
- 103 g
- sacharidy
- 74 g
- nasycené mastné kyseliny
- 51 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 37 g
- cukry
- 24 g
- bílkovina
- 19 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 5 g
- trans mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 578 mg
- fosfor
- 415 mg
- cholesterol
- 350 mg
- vápník
- 260 mg
- sodík
- 123 mg
- hořčík
- 114 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 400 g másla
- 500 ml mléka
- 3 vejce
- Špetka soli
- 60 g cukru
- 50 g čerstvého lesního ovoce
- Med
- 10 dkg mandlí
- 1 lžíce másla
- Špetka skořice
Těsto:
Co nahoru:
Příprava trhance
- Vezmeme si misku a začínáme.
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- V mléce rozmícháme mouku.
- Postupně přimícháme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vpracujeme do těstíčka.
- A máme těsto.
- Smažíme na pánvi s máslem tak jak palačinky, jen těsto bude vyšší.
Příprava zdobení
- Na další pánvi si osmažíme nasekáné mandle a přidáme med.
- Hotový trhanec si na talíři natrháme vidličkou, přelijeme mandlemi s medem a nakonec posypeme čerstvým ovocem.
- Pokud máme ovoce mražené, upravíme ho tepelně na pánvi s mandlemi.
- Můžeme případně posypat skořicí.
Trhanec je původem z rakouské kuchyně a je naší oblíbenou snídaní. Samozřejmě trhanec si můžete dochutit podle sebe tím, co máte rádi - například banány s nutelou, nebo jen dobrou marmeládou. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.