Vepřová polévka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 250 KJ
- sacharidy
- 12 g
- bílkovina
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 320 mg
- fosfor
- 106 mg
- vápník
- 72 mg
- hořčík
- 38 mg
- sodík
- 13 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 500 g vepřových kostí
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- Sůl
- Pepř
- 50 g nudle (do polévk)
Postup:
- Kosti omejeme a dáme do hrnce a zalejeme studenou vodou. Až začne voda vařit, stáhneme teplotu a necháme vývar jen tak probublávat, osolíme a opepříme.
- Po hodině vaření přidáme cibuli vcelku, česnek vcelku a mrkev vcelku. Po dobu vaření odebíráme pěnu.
- Přiklopíme pokličkou a necháme mírně vařit, než mrkev změkne.
- Zcedíme a obereme maso z kostí. Mrkev nakrájíme a společně s nakrájeným masem vrátíme do vývaru.
- Zavářku vaříme zvlášt 2 minuty, aby se nám polévka nezakalila.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Chléb naan
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Soba nudle se zeleninou a houbami
Kuřecí supreme
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.