Vepřová polévka

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 80 minut
Vepřový vývar z kostí - rychlá, levná, dobrá polévka, když zbydou kosti z masa.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
250 KJ
sacharidy
12 g
bílkovina
1 g
cukry
1 g
draslík
320 mg
fosfor
106 mg
vápník
72 mg
hořčík
38 mg
sodík
13 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 500 g vepřových kostí
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • Sůl
  • Pepř
  • 50 g nudle (do polévk)

Postup:

  1. Kosti omejeme a dáme do hrnce a zalejeme studenou vodou. Až začne voda vařit, stáhneme teplotu a necháme vývar jen tak probublávat, osolíme a opepříme.
  2. Po hodině vaření přidáme cibuli vcelku, česnek vcelku a mrkev vcelku. Po dobu vaření odebíráme pěnu.
  3. Přiklopíme pokličkou a necháme mírně vařit, než mrkev změkne.
  4. Zcedíme a obereme maso z kostí. Mrkev nakrájíme a společně s nakrájeným masem vrátíme do vývaru.
  5. Zavářku vaříme zvlášt 2 minuty, aby se nám polévka nezakalila.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.