Křupavá křidélka s šopským salátem a bagetkou

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Není nad chuť křupavého masa, zeleniny i bagetky. Je to všem dostupná a dobrá rychlovka.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2786 KJ
bílkovina
51 g
tuky
48 g
mononenasycené mastné kyseliny
15 g
sacharidy
14 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
391 mg
fosfor
372 mg
cholesterol
203 mg
sodík
183 mg
vápník
165 mg
hořčík
83 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Křidélka

  • 1 kg kuřecích křídel
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej
  • 80 g bagetky
  • Na salát:

  • 30 g papriky
  • Cherry rajčátka
  • Žlutá paprika
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • 50 g balkánského sýru

Křídélka

  1. Křídélka si očistíme a v pekáči s olejem je opepříme a osolíme ze všech stran. Nic víc na ně nedávám a jsou dokonalý. Jenom pokapeme olejem a podlijeme trošičkou vody.
  2. Dáme do předehřáté trouby cca na 200-220° tak na hodinku.
  3. Musíme stále potírat výpekem, aby byly krásně křupavé.

Šopský salát:

  1. Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme.
  2. Pokapeme trochou olivového oleje okořeníme, zamícháme a na vrch nastrouháme balkánský sýr.

Podáváme s čerstvou bagetkou. Je to moc dobré ,uvidíte sami. Možná jen bych měla napsat do nástrojů misku s vodou a utěrku ke stolu :-D


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.