Mini hamburgry

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Na jednohubku jsou přeci jen trochu velké, takže řekněme, že tohle je ideální Dvojhubka z hovězího.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1811 KJ
bílkovina
29 g
tuky
15 g
sacharidy
6 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
vápník
231 mg
draslík
162 mg
fosfor
105 mg
hořčík
101 mg
cholesterol
60 mg
sodík
7 mg
železo
7 mg
mangan
3 mg

Ingredience

  • 250 g mletého hovězího masa
  • 240 g housky na hamburgry
  • 1 jarní cibulka
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky pepře
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • Trochu hořčice
  • Trochu majonézy
  • 100 g salátu
  • 1 lžička oleje
  • 2 plátky sýra eidam
  • 1 cibule
  • Kečup
  • 1 rajče

Postup:

  1. Mleté maso si v míse propracujeme se solí, pepřem, paprikou (může se přidat pálivá) a drobně nakrájenou cibulkou. Necháme 30 minut odpočnout.
  2. Mezitím si vykrajovátkem vykrojíme z housek, sýru a salátu kolečka.
  3. Z masa vypracujeme malé hamburgry a na pánvičce na oleji pomalu smažíme. Při otočení masa dáme na opečenou stranu kolečko plátkového sýra.
  4. Na pánev k masu si přihodíme na proužky nakrájenou cibulku a usmažíme do světlehněda.
  5. V době pečení si namažeme spodní kolečko housky hořčicí, kečupem, dáme plátek rajčátka, majonézu, položíme hotové maso se sýrem. Na sýr přidáme usmaženou cibulku, salát, rajče a přiklopíme houskou.
  6. Nakonec propíchneme špejlí.
  7. Hotovo, a máme domácí hamburgr, kde víme, co jíme :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.