Kančí se šípkovou omáčkou
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2054 KJ
- cukry
- 51 g
- sacharidy
- 50 g
- bílkovina
- 33 g
- tuky
- 15 g
- vláknina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 328 mg
- sodík
- 167 mg
- fosfor
- 106 mg
- vápník
- 74 mg
- hořčík
- 62 mg
- cholesterol
- 20 mg
- železo
- 19 mg
- mangan
- 9 mg
Ingredience
- 800 g kančí plece
- 100 g slaniny
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1/4 celeru
- 1 cibule
- 2 lžíce vepřové sádlo
- snítka tymiánu
- snítka majoránky
- hvězdička badyánu
- 4 lžíce cukr krupice
- 1 rajský protlak
- 200 g šípkové zavařeniny
- 200 ml masového vývaru
- 100 ml červeného vína
- 200 ml pomerančové šťávy
- divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec)
- lžička mleté skořice
- citronová šťáva
- strouhaný perník
- mletý pepř
- sůl
Postup:
- Ze zeleniny (mrkve, celeru, petržele) nakrájíme pár klínků na špikování masa, také ze špeku oddělíme čtyři klínky.
- Zbytek zeleniny i špeku nakrájíme na kostičky.
- Kančí hřbet očistíme, nakrájíme na porce. Prošpikujeme kousky kořenové zeleniny, špeku a osolíme.
- Na sádle orestujeme společně nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, kostičky špeku, vše do zlatohněda.
- Přidáme bylinky a koření (tymián, majoránku, badyán, divoké koření, jalovec), zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
- Přidáme rajský protlak a šípkovou zavařeninu, zarestujeme, podlijeme vývarem, vínem a pomerančovou šťávou.
- Uvedeme k varu.
- Poté vložíme maso, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Maso vyndáme na talíř, omáčku propasírujeme, nebo můžeme vybrat koření a omáčku rozmixovat.
-
Dále omáčku zahustíme nastrouhaným perníkem a dochutíme skořicí.
- Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, popřípadě šťouchanými brambory s jarní cibulkou
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Svíčková na smetaně
Znojemská hovězí pečeně
Domácí arašídové čokomáslo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.