Koláč s mandlovou náplní
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3628 KJ
- sacharidy
- 76 g
- tuky
- 57 g
- cukry
- 42 g
- nasycené mastné kyseliny
- 25 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- bílkovina
- 12 g
- vláknina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 241 mg
- cholesterol
- 239 mg
- draslík
- 207 mg
- vápník
- 66 mg
- sodík
- 34 mg
- hořčík
- 28 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 3 žloutky
- Citrónová kůra
- Sůl
- 200 g mletých mandlí
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce škrobu
- Sůl
- 200 g másla
- 4 vejce
- 4 menší jablka
Těsto
Náplň
Postup:
- Z mouky, cukru, žloutku, másla, citrónové kůry a soli v míse zpracujeme drobenku. Vyndáme na vál, podle potřeby přidáme vodu a zpracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice.
- Do mísy dáme oba cukry, mandle, mouku, sůl, škrob, máslo, dvě vejce, dva bílky a rozšleháme.
- Zatím předehřejeme troubu na 190 stupňů, těsto rozdělíme na čtyři díly, rozválíme a vyložíme do vysypaných misek.
- Předpékáme ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Pak koláče vyjmeme.
- Jablka nakrájíme na čvrtky, výřízneme jádřince a oloupeme.
- Předpečené korpusy naplníme mandlovou směsí, naskládáme jablka a pečeme dalších 30 - 40 minut.
- Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Velmi jemné pečivo pro mlsné jazíčky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kmínová polévka
Kreolské kuře
Hrachová polévka s uzeným masem
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.