Koláč s mandlovou náplní

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 25 minut
Vaření: 55 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3628 KJ
sacharidy
76 g
tuky
57 g
cukry
42 g
nasycené mastné kyseliny
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
14 g
bílkovina
12 g
vláknina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
fosfor
241 mg
cholesterol
239 mg
draslík
207 mg
vápník
66 mg
sodík
34 mg
hořčík
28 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 3 žloutky
  • Citrónová kůra
  • Sůl
  • Náplň

  • 200 g mletých mandlí
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce škrobu
  • Sůl
  • 200 g másla
  • 4 vejce
  • 4 menší jablka

Postup:

  1. Z mouky, cukru, žloutku, másla, citrónové kůry a soli v míse zpracujeme drobenku. Vyndáme na vál, podle potřeby přidáme vodu a zpracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice.
  2. Do mísy dáme oba cukry, mandle, mouku, sůl, škrob, máslo, dvě vejce, dva bílky a rozšleháme.
  3. Zatím předehřejeme troubu na 190 stupňů, těsto rozdělíme na čtyři díly, rozválíme a vyložíme do vysypaných misek.
  4. Předpékáme ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Pak koláče vyjmeme.
  5. Jablka nakrájíme na čvrtky, výřízneme jádřince a oloupeme.
  6. Předpečené korpusy naplníme mandlovou směsí, naskládáme jablka a pečeme dalších 30 - 40 minut.
  7. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Velmi jemné pečivo pro mlsné jazíčky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.