Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1054 KJ
- sacharidy
- 38 g
- bílkovina
- 11 g
- tuky
- 5 g
- vláknina
- 5 g
- cukry
- 4 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 507 mg
- fosfor
- 231 mg
- vápník
- 179 mg
- sodík
- 169 mg
- cholesterol
- 156 mg
- hořčík
- 77 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 4 mrkve
- 1 petržel
- 1 celer
- 1 kedlubnu
- Podravka
- 30 g nudlí do polévky
- Trochu pažitky
- sůl
- pepř
- 100 g kuřecích jater
- 1 vajíčko
- 1 lžíce oleje
- 1 cibuli menší
- 3 lžíce strouhanky
- 7 lžic polohrubé mouky
- Sůl
- Pepř
Základ polévky
Knedlíčky:
Postup:
- Zeleninu oloupeme, nakrájíme, omyjeme a dáme s vodou (cca 4 litry) do hrnce.
- Přidáme sůl, pepř, podravku a pomalu necháme vařit cca 30 minut.
- Když se polévka vaří, připravme si knedlíčky:
- Do misky dáme olej, vajíčko, na jemno nakrájenou cibuli, strouhanku a mouku.
- Játra si nožem rozetřeme a přidáme do misky.
- Ochutíme, zamícháme a lžící tvarujeme knedlíčky.
- Po 30 minutách vaření polévky přidáme knedlíčky a vaříme zhruba dalších 30 minut.
- Mezi tím si uvaříme nudličky do polévky ( dle každého chuti)
- Nudličky vaříme zvlášt a i po uvaření necháme scezené v jiné misce zvlášt, nepřidáváme přímo do hrnce až do talíře.
- Na konec do polévky nasekáme petrželku a je hotovo.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.