Srnčí biftek

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Celkově: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1111 KJ
bílkovina
32 g
tuky
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sacharidy
1 g
fosfor
292 mg
draslík
254 mg
cholesterol
161 mg
sodík
126 mg
vápník
84 mg
hořčík
51 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g srnčí kýty (4 plátky)
  • 5 vajec
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • trocha hladké mouky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 150ml vývaru

Postup:

  1. Bifteky si trošku naklepeme. Osolíme, opepříme. Po stranách nařízneme a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji opečeme po každé straně 5 minut.
  2. Výpek zaprášíme moukou. Trošku osmahneme a podlejeme vývarem.
  3. Přidáme pár kapek worcesterové omáčky a 5 minut povaříme.
  4. Z vajec si připravíme volské oko a dáme na biftek.
  5. Nakrájíme si cibuli na proužky a přidáme k masu.
  6. Bifteky podáváme s bramborem a hořčicí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.