Srnčí biftek
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1111 KJ
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sacharidy
- 1 g
- fosfor
- 292 mg
- draslík
- 254 mg
- cholesterol
- 161 mg
- sodík
- 126 mg
- vápník
- 84 mg
- hořčík
- 51 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g srnčí kýty (4 plátky)
- 5 vajec
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- olej
- pepř
- sůl
- trocha hladké mouky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 150ml vývaru
Postup:
- Bifteky si trošku naklepeme. Osolíme, opepříme. Po stranách nařízneme a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji opečeme po každé straně 5 minut.
- Výpek zaprášíme moukou. Trošku osmahneme a podlejeme vývarem.
- Přidáme pár kapek worcesterové omáčky a 5 minut povaříme.
- Z vajec si připravíme volské oko a dáme na biftek.
- Nakrájíme si cibuli na proužky a přidáme k masu.
- Bifteky podáváme s bramborem a hořčicí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zimní jáhelník s brusinkami a jablky
Treska s květákovým pyré a hráškem
Losos nakládaný v červené řepě
Holandská omáčka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.