Srnčí se žampiony
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1937 KJ
- bílkovina
- 50 g
- sacharidy
- 33 g
- tuky
- 12 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 848 mg
- fosfor
- 373 mg
- sodík
- 146 mg
- vápník
- 137 mg
- hořčík
- 72 mg
- cholesterol
- 64 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 4 plátky srnčí kýty
- 1 cibule
- 250 g žampionů
- sůl
- pepř
- kmín
- 4 lžíce červeného vína
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 vejce
- citronová štáva
- 1 lžíce petrželky
- olej
- 400 g rýže
Nástroje
-
alobal
Postup:
- Na oleji si zpěníme cibuli na drobno nakrájenou. Očistíme si žampiony a nakrájíme na kousky. Přidáme víno, protlak, sůl, pepř, kmín a všechno podusíme.
- Zaklepneme vejcem a promícháme.
- Maso si naklepeme. Osolíme, opepříme.
- Na maso si poklademe směs z hub, lehce posypeme petrželkou a pokapeme citronem. Maso zavineme.
- Vymažeme si alobal olejem a závitky do něj zabalíme.
- Pečeme na 200°C 45 minut.
- Do osolené vody dáme vařit rýži na 15 minut. Závitky podáváme s rýží.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.