Srnčí se žampiony

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Vaření: 65 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1937 KJ
bílkovina
50 g
sacharidy
33 g
tuky
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
848 mg
fosfor
373 mg
sodík
146 mg
vápník
137 mg
hořčík
72 mg
cholesterol
64 mg
železo
6 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 4 plátky srnčí kýty
  • 1 cibule
  • 250 g žampionů
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 4 lžíce červeného vína
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 vejce
  • citronová štáva
  • 1 lžíce petrželky
  • olej
  • 400 g rýže

Nástroje

    alobal

Postup:

  1. Na oleji si zpěníme cibuli na drobno nakrájenou. Očistíme si žampiony a nakrájíme na kousky. Přidáme víno, protlak, sůl, pepř, kmín a všechno podusíme.
  2. Zaklepneme vejcem a promícháme.
  3. Maso si naklepeme. Osolíme, opepříme.
  4. Na maso si poklademe směs z hub, lehce posypeme petrželkou a pokapeme citronem. Maso zavineme.
  5. Vymažeme si alobal olejem a závitky do něj zabalíme.
  6. Pečeme na 200°C 45 minut.
  7. Do osolené vody dáme vařit rýži na 15 minut. Závitky podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.