Česká musaka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3474 KJ
- sacharidy
- 61 g
- tuky
- 48 g
- bílkovina
- 38 g
- nasycené mastné kyseliny
- 23 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 3 g
- draslík
- 1,357 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 183 mg
- vápník
- 100 mg
- hořčík
- 94 mg
- sodík
- 29 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 750 g brambor
- 500 g vepřového mletého masa
- 200 ml smetany
- 1 cibule
- 1 větší paprika
- 100 g tvrdého sýru (na strouhání)
- Sůl
- Pepř
- Špetka sušené bazalky
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- Kečup
Příprava směsi
- Brambory okrájíme a nakrájíme na menší kostičky, vodu osolíme a 10 minut povaříme.
- Usmažíme na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájenou kapiji a oloupaná nakrájená rajčata.
- Promáčkneme česnek, přidáme mleté maso - osolíme, opepříme, přidáme trochu kečupu a bazalky.
- Restujeme maso se zeleninou do měka.
Pečení
- Do pekáčku dáme vrstvu brambor a vrstvu směsi
- Střídáme vrstvy
- Ukončíme brambory
- Zalijeme smetanou
Dáme do trouby péct na 30 minut na 180 stupňů.
Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a pečeme do růžova.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.