Česká musaka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 45 minut
Zapečené brambory s mletým masem, zeleninou, posypané strouhaným sýrem.
Česká musaka
Česká musaka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3474 KJ
sacharidy
61 g
tuky
48 g
bílkovina
38 g
nasycené mastné kyseliny
23 g
vláknina
4 g
cukry
3 g
draslík
1,357 g
sůl
1 g
fosfor
183 mg
vápník
100 mg
hořčík
94 mg
sodík
29 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 750 g brambor
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 200 ml smetany
  • 1 cibule
  • 1 větší paprika
  • 100 g tvrdého sýru (na strouhání)
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetka sušené bazalky
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Kečup

Příprava směsi

  1. Brambory okrájíme a nakrájíme na menší kostičky, vodu osolíme a 10 minut povaříme.
  2. Usmažíme na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájenou kapiji a oloupaná nakrájená rajčata.
  3. Promáčkneme česnek, přidáme mleté maso - osolíme, opepříme, přidáme trochu kečupu a bazalky.
  4. Restujeme maso se zeleninou do měka.

Pečení

  1. Do pekáčku dáme vrstvu brambor a vrstvu směsi
  2. Střídáme vrstvy
  3. Ukončíme brambory
  4. Zalijeme smetanou

Dáme do trouby péct na 30 minut na 180 stupňů.
Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a pečeme do růžova.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.