Pečený bůček s rozmarínem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3704 KJ
- tuky
- 82 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 44 g
- bílkovina
- 32 g
- nasycené mastné kyseliny
- 19 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sacharidy
- 2 g
- draslík
- 730 mg
- fosfor
- 413 mg
- sodík
- 253 mg
- cholesterol
- 162 mg
- vápník
- 136 mg
- hořčík
- 99 mg
- železo
- 12 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg bůčku
- 4 stroužky česneku
- citronová šťáva
- 2 snítky rozmarýnu
- pepř
- sůl
Postup:
- Kůži na bůčku příčně nakrojíme na čtverečky a vetřeme do masa sůl.
- Maso dáme do pekáče a položíme na něj rozmarýn, ochutíme ho čerstvým namletým pepřem, pokapeme citronovou šťávoua a přihodíme česnek.
- Podlejeme studenou vodou. Maso pečeme přikryté na 150 stupňů cca 1 hodinu. Pak maso odkrejeme a dopíkáme cca 30 minut.
- Měkké maso vyndáme, odebereme přebytečný tuk, zbylou připečenou šťávu dle potřeby zředíme vodou, odvaříme a podáváme k masu.
- Podáváme ideálně s pečeným bramborem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.