Mořský okoun se sezamem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2381 KJ
- bílkovina
- 40 g
- tuky
- 35 g
- sacharidy
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- cukry
- 9 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 637 mg
- fosfor
- 172 mg
- sodík
- 155 mg
- vápník
- 134 mg
- cholesterol
- 134 mg
- hořčík
- 66 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 400 g mořského okouna
- 300 g celeru
- 100 g jablek
- 1 chilli paprička
- Sůl
- 2 lžičky citronové štávy
- trochu sezamových semínek
- 2 lžíce oleje
- 50 g másla
Postup:
- Celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupaná jablka rozčtvrtíme a vyřízneme jadřinec. Feferonku rozřízneme, odstraníme jádra a nakrájíme na jemné proužky.
- Vše vaříme v malém množství osolené vody cca 15 minut a slejeme.
- Rybu pokapeme citronovou štávou, ochutíme solí a obalíme v sezamových semínkách.
- Na rozehřátém oleji a másle pečeme rybu z každé strany tak 4 minuty.
- Až dopečeme rybu, přihodíme jablko s celerem a prohřejeme.
- Podáváme s vařeným bramborem. Okoun je ryba s krásně bílým masem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tarhoňa se zeleninou
Celozrnné ořechové čokocookies
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.