Mořský okoun se sezamem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2381 KJ
bílkovina
40 g
tuky
35 g
sacharidy
18 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
cukry
9 g
vláknina
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
1 g
draslík
637 mg
fosfor
172 mg
sodík
155 mg
vápník
134 mg
cholesterol
134 mg
hořčík
66 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 400 g mořského okouna
  • 300 g celeru
  • 100 g jablek
  • 1 chilli paprička
  • Sůl
  • 2 lžičky citronové štávy
  • trochu sezamových semínek
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g másla

Postup:

  1. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupaná jablka rozčtvrtíme a vyřízneme jadřinec. Feferonku rozřízneme, odstraníme jádra a nakrájíme na jemné proužky.
  2. Vše vaříme v malém množství osolené vody cca 15 minut a slejeme.
  3. Rybu pokapeme citronovou štávou, ochutíme solí a obalíme v sezamových semínkách.
  4. Na rozehřátém oleji a másle pečeme rybu z každé strany tak 4 minuty.
  5. Až dopečeme rybu, přihodíme jablko s celerem a prohřejeme.
  6. Podáváme s vařeným bramborem. Okoun je ryba s krásně bílým masem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.