Dušené kuře

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 50 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
497 KJ
tuky
9 g
sacharidy
6 g
cukry
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
bílkovina
2 g
vláknina
1 g
draslík
517 mg
fosfor
135 mg
vápník
79 mg
hořčík
50 mg
sodík
7 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kuře
  • 250 g rajčat
  • 60 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 loupaná rajčata
  • 3 lžíce oleje
  • Pepř
  • Sůl

Postup:

  1. Očištěné kuře naporcujeme na 8 dílů a osolíme, podusíme na rozehřátém oleji až se maso zatáhne - cca 10 minut.
  2. Maso vyjmeme, na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rajčata z plechovky, rozetřený česnek, žampiony pokrájené na plátky. Přichutíme pepřem, solí, podlejeme dvěmi lžícemi horké vody a za stálého míchání přivedeme k varu.
  3. Ke směsi přidáme kousky kuřete a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě, až maso změkne. Tak 40 minut.
  4. Podáváme ideálně s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.