Dýňová bábovka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4069 KJ
sacharidy
94 g
tuky
54 g
bílkovina
30 g
nasycené mastné kyseliny
28 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
vláknina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
cukry
2 g
lepek
1 g
draslík
456 mg
fosfor
269 mg
vápník
200 mg
cholesterol
130 mg
hořčík
83 mg
sodík
58 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 1 kg dýně hokkaido
  • 150 g sýra (ementál)
  • tymián ( hrst)
  • 200 g hery
  • větší špetka soli
  • 4 vajíčka
  • 100 ml mléka
  • 100 g šunky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Postup:

  1. Dýni si oloupeme, vyndáme semínka, nahrubo jí nastrouháme i se sýrem.
  2. Tymián umyjeme a vytřepeme do sucha. Vše necháme v míse a mezi tím si v další míse rozmixujeme heru se solí do krému a poté přidáme vejce.
  3. Dále přidáváme postupně mouku a prášek do pečiva a postupně přiléváme mléko.
  4. Ted můžeme přidat nastrouhanou dýni se sýrem a na kostičky nakrájenou šunku. Vše společně spojíme.
  5. Vymažeme si formu na bábovku herou a vysypeme moukou. Můžeme těsto vlít do formy, dáme do předehřáté trouby na 180 stupnů cca 60 minut.
  6. Zda je hotová můžete zjistit klasickým trikem pomocí špejle (když se těsto nelepí, je bábovka hotová).
  7. Bábovku vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pak ji vyklepneme z formy a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.