Dušené hlávkové zelí
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 798 KJ
- sacharidy
- 28 g
- cukry
- 20 g
- vláknina
- 7 g
- tuky
- 6 g
- bílkovina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 660 mg
- vápník
- 132 mg
- fosfor
- 98 mg
- hořčík
- 58 mg
- sodík
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg hlávového zelí
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 40 g cukru
- 2 cibule
- 1 lžička celého kmínu
- Sůl
- Ocet
Postup:
- Hlávku zelí zbavíme vrchních ovadlých listů, rozčtvrtíme, vykrojíme koštál a propereme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky.
- Kastrol vymastíme olejem, vložíme do něj nakrájené zelí, podlejeme vodou a uvedeme do varu. Prvních 10 minut dusíme bez poklice.
- Na pánvi na oleji usmažíme na drobno nakrájenou cibulku do sklovata a přilejeme k podušenému zelí, které osolíme, okmínujeme, zahustíme vodou s moukou a dusíme 30 minut jž pod pokličkou.
- Dušené zelí podle chuti osladíme a okyselíme. Podáváme jako přílohu k pečeným masům.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem
Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
Hovězí vývar
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.