demi glace
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1015 KJ
- sacharidy
- 17 g
- tuky
- 13 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- bílkovina
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vápník
- 527 mg
- draslík
- 236 mg
- fosfor
- 217 mg
- hořčík
- 211 mg
- sodík
- 78 mg
- zinek
- 31 mg
- železo
- 15 mg
- mangan
- 6 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 50ml oleje
- 1 větší mrkev
- 1 větší petržel
- 1/2 celeru
- 2 řapíkatý celer (2 stonky)
- 1 větší cibule
- 100g rajčatový protlak
- 200ml červené víno
- rozmarýn(snítku)
- tymián(snítku)
- 4 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 1 kg telecích kosti
- 5 litrů vody
Postup:
- Na oleji opečeme nahrubo nakrájenou zeleninu s kořením - zeleninu neloupeme, pouze pečlivě omyjeme, vložíme telecí kosti a opečeme, přendáme na pekáček do trouby kde pečeme při 170 stupních do zlatohněda. Pak přendáme zpět dohrnce, přidáme protlak, červené víno, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu, přihodíme bylinky..potom zmírníme plamen a velmi zvolna vaříme (táhneme) min 18 hodin. Pěnu a tuk svrchu sbíráme lžící a vyhazujeme,..Poté scedíme. A dalším varem zredukujeme na požadovanou chuť a hustotu..NESOLÍME!!!! chut vznikne redukcí …
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Domácí pečená banánová granola
Pečená krkovička
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.