Špekové rohlíčky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2128 KJ
- sacharidy
- 62 g
- tuky
- 23 g
- bílkovina
- 12 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 155 mg
- fosfor
- 137 mg
- vápník
- 47 mg
- hořčík
- 32 mg
- cholesterol
- 22 mg
- sodík
- 19 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 30 g droždí
- 150 g špeku
- 1 cibule
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 100 ml mléka (dle potřeby)
Postup:
- Příprava kvásku: do hrnečku dáme 2 lžičky hladké mouky, droždí, 2 lžičky cukru a zalijeme vlažným mlékem do poloviny hrnku, zamícháme a necháme kvásek vzejít.
- Mezitím dáme do mísy mouku, sůl, vejce, dozlatova usmažený špek a dozlatova usmaženou cibulku, přilejeme kvásek a dle potřeby mléko. Těsto propracujeme tak dlouho, až se přestane lepit a bude tuhé - jako na knedlíky. Necháme kynout 20 až 30 minut.
- Po vykynutí rozdělíme těsto na dvě poloviny a vyválíme placky 5 mm silné. Rozdělíme na 8 dílů a od silnějšího okraje srolujeme do rohlíčku.
- Plech vymažeme olejem, popřípadě pečící papír, naskládáme rohlíčky a necháme ještě 15 minut odpočnout.
- Před vložením do trouby pomažeme rohlíčky rozšlehaným vajíčkem.
- Pečeme v rozehřáté troubě při 180 stupních 20 minut.
- Po upečení ještě horké potřeme rozpuštěným máslem a můžeme posypat kmínem, mákem, sezamovým semínkem, nebo slunečnicovým semínkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hřejivá veganská dýňová polévka
Cibulová polévka
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.