Špekové rohlíčky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 120 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2128 KJ
sacharidy
62 g
tuky
23 g
bílkovina
12 g
cukry
2 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
draslík
155 mg
fosfor
137 mg
vápník
47 mg
hořčík
32 mg
cholesterol
22 mg
sodík
19 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 150 g špeku
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 100 ml mléka (dle potřeby)

Postup:

  1. Příprava kvásku: do hrnečku dáme 2 lžičky hladké mouky, droždí, 2 lžičky cukru a zalijeme vlažným mlékem do poloviny hrnku, zamícháme a necháme kvásek vzejít.
  2. Mezitím dáme do mísy mouku, sůl, vejce, dozlatova usmažený špek a dozlatova usmaženou cibulku, přilejeme kvásek a dle potřeby mléko. Těsto propracujeme tak dlouho, až se přestane lepit a bude tuhé - jako na knedlíky. Necháme kynout 20 až 30 minut.
  3. Po vykynutí rozdělíme těsto na dvě poloviny a vyválíme placky 5 mm silné. Rozdělíme na 8 dílů a od silnějšího okraje srolujeme do rohlíčku.
  4. Plech vymažeme olejem, popřípadě pečící papír, naskládáme rohlíčky a necháme ještě 15 minut odpočnout.
  5. Před vložením do trouby pomažeme rohlíčky rozšlehaným vajíčkem.
  6. Pečeme v rozehřáté troubě při 180 stupních 20 minut.
  7. Po upečení ještě horké potřeme rozpuštěným máslem a můžeme posypat kmínem, mákem, sezamovým semínkem, nebo slunečnicovým semínkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.