Domácí lečo s klobásou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4145 KJ
- sacharidy
- 76 g
- tuky
- 55 g
- bílkovina
- 45 g
- sůl
- 5 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 542 mg
- fosfor
- 339 mg
- cholesterol
- 258 mg
- vápník
- 180 mg
- hořčík
- 95 mg
- sodík
- 92 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g klobásy
- 2 papriky
- 1 lžíce oleje
- 250 g rajčat(v plechovce)
- 4 vajíčka
- 1 cibule
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Nejdříve si v troubě opečeme papriku (vcelku) na cca 200 stupňů. Čím víc je kůže opečená, tím lépe se loupe.
- Oloupeme papriku a nakrájíme na kousky.
- Rajčata z plechovky nakrájíme - můžeme použít čerstvá, která si nařízneme, spaříme v horké vodě a oloupame.
- Na pánev dáme olej a cibulku na jemno nakrájenou, kterou smažíme do sklovata. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli orestujeme. Přihodíme papriku, rajčata, osolíme, opepříme a přilejeme rozkvedlaná vejce. Mícháme, dokud vajíčka nezhoustnou.
- Jako přílohu podáváme pečivo, dobré jsou i vařené brambory. Sezónní jídlo, když je spousta zeleniny ;)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Penne all’a Amatriciana
Kuřecí koktejl
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Fazolová polévka s klobáskou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.