Losos s omáčkou buerre blanc

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
74877 KJ
bílkovina
2991 g
tuky
568 g
nasycené mastné kyseliny
26 g
mononenasycené mastné kyseliny
18 g
sacharidy
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
trans mastné kyseliny
1 g
cholesterol
132 mg
vápník
51 mg
fosfor
24 mg
hořčík
20 mg
draslík
15 mg
sodík
13 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g (800 g) losos filet s kůží
  • 20g máslo
  • 20 ml Olivový olej
  • 200 g máslo
  • 2 šalotky
  • 1 dcl bílé víno (pokud možno kvalitní)
  • 1 citron
  • Sůl
  • Pepř

Nástroje

    kastrol
    pánev

Postup:

  1. Filet z lososa nakrájíme na čtyři stejné porce, osolíme opepříme a necháme chvilku odpočinout.
  2. Mezitím rozpálíme pánev na středním ohni a dáme pár kapek olivového oleje.. (popřípadě můžeme olej vetřít do kůže lososa a na pánev nedávat nic.)
  3. Lososa položíme na pánev kůží dolů a pomalu opékáme, dokud kůže není do zlatohněda..Do té doby neobracíme..potom lososa opatrně obrátíme a už necháme jen chvilku dopéct z druhé strany. Opět obrátíme a vložíme kousek studeného másla a až začne pěnit, přelejeme několikrát touto pěnou polévkovou lžící lososa, tzv glazujeme..

  4. Můžeme podávat přelité omáčkou buerre blanc
  5. šalotku nakrájíme nadrobno a zalijeme bílým vínem.
  6. Přivedeme k varu ..krátce společne povaříme, oděláme z ohně a postupně začneme přimíchávat studené máslo, které nám omáčku krásně zahustí.. na závěr omáčku přecedíme přes jemné sítko a dochutíme solí, pepřem a citronem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.