Losos s omáčkou buerre blanc
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 74877 KJ
- bílkovina
- 2991 g
- tuky
- 568 g
- nasycené mastné kyseliny
- 26 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 18 g
- sacharidy
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 132 mg
- vápník
- 51 mg
- fosfor
- 24 mg
- hořčík
- 20 mg
- draslík
- 15 mg
- sodík
- 13 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g (800 g) losos filet s kůží
- 20g máslo
- 20 ml Olivový olej
- 200 g máslo
- 2 šalotky
- 1 dcl bílé víno (pokud možno kvalitní)
- 1 citron
- Sůl
- Pepř
Nástroje
-
kastrol
pánev
Postup:
- Filet z lososa nakrájíme na čtyři stejné porce, osolíme opepříme a necháme chvilku odpočinout.
- Mezitím rozpálíme pánev na středním ohni a dáme pár kapek olivového oleje.. (popřípadě můžeme olej vetřít do kůže lososa a na pánev nedávat nic.)
-
Lososa položíme na pánev kůží dolů a pomalu opékáme, dokud kůže není do zlatohněda..Do té doby neobracíme..potom lososa opatrně obrátíme a už necháme jen chvilku dopéct z druhé strany. Opět obrátíme a vložíme kousek studeného másla a až začne pěnit, přelejeme několikrát touto pěnou polévkovou lžící lososa, tzv glazujeme..
- Můžeme podávat přelité omáčkou buerre blanc
- šalotku nakrájíme nadrobno a zalijeme bílým vínem.
- Přivedeme k varu ..krátce společne povaříme, oděláme z ohně a postupně začneme přimíchávat studené máslo, které nám omáčku krásně zahustí.. na závěr omáčku přecedíme přes jemné sítko a dochutíme solí, pepřem a citronem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí paličky barbecue
Bramborový gratin
Soba nudle se zeleninou a houbami
Panna cotta s malinami a karamelem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.